Publicaties

Over de publicaties

Federgon publiceert brochures, folders, jaarverslagen, newsletters,… en andere publicaties over de arbeidsmarkt en de sectoren die zij vertegenwoordigt. Bepaalde uitgaves zijn ook online beschikbaar. U vindt hier een overzicht van de meest recente publicaties.

 

Publicaties

11/09/2017

"Tightening labour market challenges economic growth"

 

Lees meer...

Lees meer
06/09/2017
Kwartaalrapport Q2 2017

"De arbeidsmarktparameters kleuren nog steeds groen en de Federgon-sectoren faciliteren maximaal de omzetting van de economische groei in tewerkstelling. De context wordt echter steeds uitdagender door sterke signalen van toenemende schaarste. Verder doorgedreven inspanningen inzake activering en volop inzetten op het dichtrijden van de skills-gap moeten meer dan ooit op de agenda staan in de komende kwartalen."

 

Lees meer...

Lees meer
16/06/2017

Onze arbeidsmarkt opnieuw volop in beweging...

Wij hebben de neiging om het jaar 2016 snel te willen vergeten. De aanslagen op Zaventem en in Maalbeek op 22 maart (waar was ik die dag?), de onheilsberichten over de Brexit, de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Wat echter opvalt is hoe weerbaar de westerse democratische systemen zich gedragen: we krijgen af en toe een uppercut, maar kruipen toch weer recht. Een bewijs van veerkracht.

 

Lees meer... 

Lees meer
02/06/2017

Belgische arbeidsmarkt laat crisis grotendeels achter zich...

De Belgische economie groeit al vier jaar aan een matig tempo. In Q1 2017 groeide de bedrijvigheid met 0,6% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Vergeleken met het eerste kwartaal van 2016 steeg het bbp met 1,6 %. Een lichte versnelling van de groei dus in vergelijking met 2016! Het ondernemersvertrouwen nam licht af tijdens het vierde kwartaal maar blijft op een hoog niveau.

 

Lees meer...

Lees meer